Alles over het fiscale voordeel bij het sponsoren van een team of club

Ben je een ondernemer en ben je wel eens benaderd door een team of sportclub voor sponsoring? Sponsoring heeft veel voordelen en het kan zelfs in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar zijn. Een lokaal team of lokale club sponsoren is dus zeker een mooie optie. Sponsoring is als je een gift – geld of iets anders – aan de club of het team geeft in ruil voor naamsbekendheid of reclame van jouw bedrijf. Je bedrijfsnaam komt bijvoorbeeld op het reclamebord in de club te staan of je bedrijfslogo wordt op de kleding van de teams gedrukt. Of je nu een beginnend ondernemer bent of al langer een eigen bedrijf hebt, het sponsoren van een lokaal team of club heeft veel voordelen.

Voordelen van het sponsoren van een team of club

Sponsoring kan interessant voor je zijn als je graag je naam en bedrijf bekender wil maken in de regio. Door te sponsoren zal je bedrijf meer bekendheid krijgen en je imago groeien. Dat is dan ook het grootste voordeel aan het sponsoren van een club of team. Sponsoring is namelijk positief voor je naamsbekendheid en imago. Niet alleen leren mensen de naam van je bedrijf kennen, maar ze zien ook dat je graag een lokaal team of lokale club sponsort. Dat betekent dat je maatschappelijk betrokken bent en dat is positief voor je imago. Hiernaast is een voordeel van sponsoring uit zakelijk oogpunt dat het ook aftrekbaar is bij de Belasting. Meer hierover in de volgende alinea.

In dit geval is sponsoring aftrekbaar:

Als je sponsort vanuit zakelijk belang, bijvoorbeeld om meer reclame te maken voor je bedrijf en je naamsbekendheid groter te maken, dan zijn de kosten volledig aftrekbaar. Sponsoring wordt gezien als iets zakelijks, als je naamsbekendheid groter wordt of als er regionale binding door teweeg wordt gebracht. Als dat zo is, dan is de btw als voorbelasting af te trekken in de omzetbelasting. Als de sponsoring uit persoonlijk oogpunt is, bijvoorbeeld voor een lid van je familie, dan kan dit niet worden afgetrokken bij de omzetbelasting. Een mix kan natuurlijk wel, alleen het geld dat voor een zakelijk oogpunt is ingezet, kan dan aftrekbaar zijn. Je leest er meer over op de site van de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *